kali ini terajin sket upload entry coz ada byk masa free… 🙂 tp yang peliknya sekarang ni da tak boleh nak pilih warna tulisan tuk entry…adoiii….

kali ini untuk dekorasi pelamin & bilik pengantin…bertemakan warna krim,coklat & maroon..kali ini masih lagi kerjasama dengan our partner di Shah Alam..Chahaya Chinta…design kali ini adalah pilihan pasangan pengantin sendiri…kami cuba sedaya upaya untuk merealisasikannya…
menggunakan bunga segar..berwarna maroon untuk menaikkan seri pelamin yang lebih kepada warna krim & coklat…

untuk dekorasi bilik pula..lebih menggunakan warna krim daripada set cadar & backdrop..maka kami selitkan dengan gubahan bunga menggunakan warna-warna ceria…kuning-oren, merah, putih & hijau…juga gantungan bola2 kristal yang bersinar…
to pengantin…moga kekal bahagia ke anak cucu…thanks so much 🙂

Advertisements

entri kali ini untuk majlis perkahwinan Wan Nurul Iman & Muhammad Zayyad…majlis berlangsung di Sazavila, Kg Tunku Petaling Jaya…untuk majlis ini Cantik Manis hanya menatarias pasangan pengantin sahaja…& as request…solekan yang sangat simple untuk Iman…

thanks to pasangan raja sehari…Iman & Zayyad..moga kekal bahagia hingga ke anak cucu, to all the family Dato’ Wan Saleh & Datin Dr Zaimah yang lebih mesra dipanggil kak Zai..to Iman aunt @ kak Kirra…my sister friend 🙂 …kredit to team photog FUNthography & Hybridphotoon…akak copy gambar 2-3 keping yer… & untuk semua yang menjadi teman saya di malam tersebut….

~~ Cantik Manis Bridal & Bouquet ~~


alhamdulillah…untuk majlis resepsi kali ini kami dapat sekali lagi bekerjasama dengan keluarga Safia…sebenarnya kami telah pun mendekorasikan pelamin nikah, bilik pengantin, & gazebo untuk majlis pernikahan mereka pada kira2 sebulan sebelum majlis resepsi ini…

projek kali ini juga usahasama Cantik Manis dengan Chahaya Chinta…memilih tema biru & pink..kali ini majlis diadakan di Dewan Tabung Haji Kelana Jaya..untuk majlis kali ini..kami diamanahkan untuk menghias laluan masuk (entrance), pintu gerbang, walkway, hiasan meja makan & bawah stage (turutan untuk gambar di bawah yerrr…)

thanks you so much untuk semua yang terlibat…& juga keluarga pengantin… juga pihak Tabung Haji… 🙂

 

~ Rumah Pengantin Cantik Manis ~

entry kali ini nun jauh dari Johor Bahru…for my best friend wedding…tiba2 teringat kat lagu best ni…

“I say a little prayer for you…forever, forever you’ll stay in my heart…and I will love you…forever and ever we never will part…”

ke Johor Bahru untuk menatarias Ekin pada hari pernikahan…so, untuk majlis nikah sedikit simple…supaya untuk majlis persandingan keesokan hari nampak lebih berseri & sedikit kelainan…pada sebelah malam nya pula diadakan majlis berinai kecil-kecilan…untuk family terdekat sahaja…(tp xde gambar k…)

congratulations to both of you..Ekin “dear” & Kamal “kamen”…moga bahagia ke anak cucu…thanks so much tuk keluarga Ekin…da slalu pun makan2 kat rumah they all ni..da macam family plak…hehehhe…

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 019 2880788   |   Ramlah 017 6686077

entry kali ini untuk majlis perkahwinan Shida & Nasir…bermula dengan majlis nikah…terus ke majlis berinai pada sebelah malam…& majlis persandingan pada keesokan harinya…2 hari berkampung di Alam Damai…

untuk majlis nikah lebih kepada natural make-up…wajah Shida memang bersih jadik tak susah untuk menatariasnya…untuk majlis berinai pada sebelah malam nya pula…pasangan mengenakan sepasang songket purple, bercucuk sanggul…berarak di iringi kompang & percikan bunga api…meriah dengan kanak2 dari blok kediamannya yang mengerumuni pengantin…agak sukar untuk mengambil gambar kerana ruang yang agak terhad & sangat penuh…memilih untuk bergaya ala Jawa…ternyata Nasir agak pemalu orangnya…tambahan pula beliau dari Terengganu & jarang sekali didedahkan dengan acara sebegini…bertukar2 persalinan…seterusnya Shida memilih untuk bergaya pahlawan jelita si Puteri Perak…& berakhir dengan kimono Jepun…

untuk majlis persandingan…bertemakan merah & hitam…pasangan mengenakan persalinan dari tema yang sama…sekali lagi ruang di pelamin penuh dengan kanak2 riang…& akhirnya bertukar kepada gown & kot untuk majlis potong kek…

thanks to kak Sarina yang bagi job ni…terima kasih pada semua yang membantu…& thanks to pengantin & keluarga…

 

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 019 2880788   |   Ramlah 017 6686077

entry kali ini skip job awal Nov10 sebab yang tu gambar2 nya blum dapat dari pengantin…

entry kali ini untuk make-up session…thanks to kak sarina bagi job ni…mula2 call no yang diberi untuk confirm kan masa sanding…coz nak budget masa untuk make-up la kan…ingat kan no. fon tu pengantin yang punya…rupa2 nya bonda pengantin…suara macam kakak pengantin jer…hehehhe…

thanks to keluarga pengantin…bonda & kakak pengantin serta pengantin sendri sangat lah ramah orang nya…seronok berada di sana…thanks to my photog frens… shafiq & budiman yang tolong ajar serba sedikit tentang editing (klik kat nama diorang tu yer)…

 

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 019 2880788   |   Ramlah 017 6686077



last entry for my sis wedding…kali ini untuk majlis bertandang ke Gurun, Kedah..

kami sekeluarga berkonvoi ke Gurun…dek kerana adik beradik ramai…so, tetap meriah dengan keletah anak2 saudara…& tetap ramai memenuhi ruang makan yang disediakan.. 🙂

untuk majlis ini…make-up from me…as usual 🙂

 

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 019 2880788   |   Ramlah 017 6686077