kali ini untuk buai berendoi majlis cukur jambul teman sepejabat my sister…actually untuk tarikh ini ada 2-3 orang yang bertanya…but at last panggilan dari Shima secara tiba-tiba ni yang dapat dek kerana yang awal2 bertanya tu semuanya xjadik…Alhamdulillah…ada rezeki kami lagi nampaknya bila Shima trus aje confirm nak guna buai ni….

masa nak pasang buai…terkejut sekejap sebab bila sampai depan rumah khemah nya berderet2…rupa-rupanya ada kenduri kahwin esoknya..jadik background buai ni adalah pelamin adik Shima untuk esok hari…thanks to Shima & family…


istimewa untuk si kecil…kali ini untuk majlis cukur jambul untuk puteri kesayangan teman baik saya…puteri kepada Linda & Shamsul…Rania Nur Syuhada….

bertempat di Gombak, Cantik Manis mendekorasikan buai berendui ini istimewa untuk Rania…memilih pink sebagai warna tema…sesuai untuk little princess… thanks Linda, untuk tapaukan makanan kenduri… 🙂

~~ Cantik Manis Bridal & Bouquet ~~

update kali ini untuk buai berendui di Setapak, Wangsa Maju…simple decoration dengan bunga-bunga segar bertemakan warna purple putih…

thanks to Echa from Cahaya Cinta yang sudi share job ni dengan kami… 🙂

thanks juga pada tuan rumah..& sori la sebab lambat sket sampai malam tu…sudahnya sampai tengah malam juga baru siap…hehehe…


salam…agak banyak yang masih belum di upload kan dalam blog dek kerana keterbatasan waktu…

entry kali ini untuk buai berendui di TTDI…hanya hiasan buai…menggunakan bunga segar sepenuhnya….agak mengejut tetapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar…

Rumah Pengantin Cantik Manis     :     Bandar Baru Bangi, Selangor

Azura 019 2880788     :     Ramlah 017 6686077

entry kali ini untuk pelamin Buai Berendui…majlis ini adalah untuk majlis cukur jambul yang diadakan di Alam Damai, Cheras…

pada mulanya memang Pn Anira merancang untuk mempunyai dekorasi buai berendui…walaubagaimana pun ianya terpaksa dibatalkan atas alasan2 tertentu…tetapi secara tiba2 saya mendapat panggilan semula daripada beliau pada tengah malam sebelum majlis berlangsung esok pagi, dan meminta untuk saya membuat pelamin buai berendui seperti yang dibincangkan sebelum ini…alhamdulillah…rezeki itu masih milik kami…akhirnya saya sampai jam 7 pagi di rumah Pn Anira…mengambil masa hampir 1 jam setengah untuk menyiapkan dekorasi buai…alhamdulillah, semuanya selesai dan majlis beliau bermula tepat jam 9.30 pagi…satu pengalaman yang mungkin tak dapat saya lupakan 🙂

terima kasih pada Pn Anira sekeluarga…siap ada breakfast lagi…

Rumah Pengantin Cantik Manis   :   Bandar Baru Bangi

Azura 019 2880788   :   Ramlah 017 6686077

entry pertama untuk job bulan Mac adalah Buai Berendui….kali ini kami berkerjasama dengan Echa dari Shah Alam…walaupun masih di dalam pantang…Echa tetap hadir bersama si kecil nya…thanks so much…

buai berendui kali ini adalah untuk majlis cukur jambul anak kepada salah seorang Imam di Masjid Shah Alam…oleh itu mereka mengadakan majlis ini di dewan seminar masjid tersebut…

bertemakan warna biru turqoise dan putih…menggunakan bunga-bunga segar dari rona warna yang sama…ros biru dan pom2 daisy biru serta putih…berkonsepkan ala taman…juga menggunakan blok kayu untuk ruang buai…

terima kasih pada semua yang terlibat…enjoy the pics… 🙂

Rumah Pengantin Cantik Manis   :   Bandar Baru Bangi, Selangor

Azura 019 2880788   :   Ramlah 017 6686077