May 2011


entry kali ini berbeza sedikit..sbb bukan entry tuk majlis bertunang, kerja kawen or yang seangkatan dengannya…entry kali ini special sebab ini kali pertama hasil kerja ku (make-up laa…) akan di publish di media cetak…hehhehe…

kali ini untuk photoshoot Mingguan mStar from The Star…InsyaAllah akan keluar before puasa..nnt i update ok…i just do the make-ups..untuk ketiga2 model..termasuk tuan punya busana skali iaitu kak liza…dr Busana Arlene..kak liza ni wat bisness online..jual baju2, jubah2, tudung, & seangkatan dengan nya….cantik2…& paling kitorang suka jubah red riding hood (kitorang yang bagi nama kat baju tu)..merah menyala…cantik sangat…

untuk make-up photoshoot ni…untuk permulaan nya lebih kasual & simple…& untuk last session sedikit perubahan terutama untuk mata..lebih galak sket kata orang…but dek kerana sorang2 berkejaran men”touch-up” kan model2 cilik ni…agak kelam kabut la jugak..peringatan tuk myself..kalau dipanggil lagi lepas ni kena bawa asisstant la…hehhehhe…

thanks to our press Diyana Rose…sbb bagi peluang ni untuk saya…sangat2 suka & menghargainya… & kak Liza from Arlene..thanks so much..cantik tudung akak bagi tu… 🙂

kali ini terajin sket upload entry coz ada byk masa free… 🙂 tp yang peliknya sekarang ni da tak boleh nak pilih warna tulisan tuk entry…adoiii….

kali ini untuk dekorasi pelamin & bilik pengantin…bertemakan warna krim,coklat & maroon..kali ini masih lagi kerjasama dengan our partner di Shah Alam..Chahaya Chinta…design kali ini adalah pilihan pasangan pengantin sendiri…kami cuba sedaya upaya untuk merealisasikannya…
menggunakan bunga segar..berwarna maroon untuk menaikkan seri pelamin yang lebih kepada warna krim & coklat…

untuk dekorasi bilik pula..lebih menggunakan warna krim daripada set cadar & backdrop..maka kami selitkan dengan gubahan bunga menggunakan warna-warna ceria…kuning-oren, merah, putih & hijau…juga gantungan bola2 kristal yang bersinar…
to pengantin…moga kekal bahagia ke anak cucu…thanks so much 🙂

entry kali ini skip 1 entry sementara menunggu gambar di uplod oleh my sister..sbb gambar tu guna kamera lain…
kali ini ke Bandar Tun Razak lagi..untuk mini pelamin bagi majlis pertunangan cik Rabeah atau lebih mesra di panggil Abby…mulanya agak cuak sebab Abby xble nak bagi date yang confirm sebab bakal tunang nya bekerja jauh…tp alhamdulillah…semuanya berjalan lancar bila akhirnya mereka dapat menetapkan tarikh majlis…
untuk Abby..mini pelamin ni simple jer…bersesuaian dengan warna tema yang telah dipilih…biru-silver-putih… & mini pelamin dengan hiasan lantern ball ini terus menjadi pilihan… to Abby & encik tunang…moga kekal ke jinjang pelamin…jangan lupa jemput nanti yer…

</a>

entry kali ini untuk pelamin fresh flower di Puncak Alam, Shah Alam…dekorasi kerjasama antara Cantik Manis & Chahaya Chinta…kali ini agak berbeza dengan penggunaan “frame”…sedikit kelainan kerana frame ini kami hasilkan sendiri…

juga gabungan warna kuning-silver-putih…satu kombinasi yang agak kurang digunakan…hasilnya cukup menarik perhatian…tapi dek kerana nak cepat & berkejaran ke Puncak Alam, maka kamera tertinggal & hanya menggunakan kamera handphone sahaja…hasilnya..gambar agak jelas sket yer…sorry.. 🙂

entry kali ini untuk majlis nun jauh di utara Semenanjung…ke Pulau Mutiara untuk majlis pertunangan cik Farihah Dato’ Hj Hassan…puteri kepada Mufti Pulau Pinang…juga adik ipar kepada anak saudara sendiri.. mesti you alls berbelit2 nak faham kan…hehehhehe 🙂

make-up by me..as simple as requested by Farihah…lagi pun majlis ni untuk keluarga terdekat jer…so, “bride to be” kita ni kata no need so over laa kan….majlis pertunangan nya pun simple jer…but nice.. & seronok bila semua family dapat berkumpul…penuh dengan gelak tawa & usik mengusik 🙂

to Farihah, happy2 always dear..kita jumpa lagi on Jun kan… 🙂