April 2011


sambung lagi entry untuk liza kat semenyih…kalau before ni i letak entry untuk hantaran2 dia…kali ni untuk deco2 kat rumah dia plak…
deco2 kali ni untuk bilik tidur pengantin…liza request 2 gubahan tuk tepi katil atas side table dia…& as usual bunga panjang atas katil… all the colors guna pink, shocking pink, putih & sikit hijau laa…bagi neutral sket… semua flower arrangement ni banyak guna grouping la…suka plak buat design macam ni sekarang ni… 🙂

untuk tangga…liza cuma request guna putih & pink…so, flower also sama lah…comel jer bunga nya… untuk meja makan pula…since kat rumah ni liza buat majlis nikah jer….kecil2an untuk family jer…so, untuk centerpiece atas semua meja ni pun still guna grouping teknik, bunga2 yang sama…but nak bagi dia nampak lain & comel… i deco dalam mug 🙂

to liza & family…thanks a lot…macam teringat2 air dragon fruit & laici aritu…semoga bahagia selalu hendaknya… 🙂



da lama x update blog kan…kadang2 bila line internet ni sgt2 slow…memang susah la nak update kan…pastu tambah plak dengan kerja2 every week…apapun alhamdulillah…job masuk tiap2 minggu…

kali ini untuk hantaran bunga segar…warna merah…sebab merah itu cinta…hantaran ni untuk cik liza…skrang ni da jadik pn liza la…liza kata semua hantaran da bagi waktu bertunang dulu…& kali ni pihak lelaki nk bawa cincin sedulang..jadik ini hantaran balas dr pihak perempuan la…sebakul buah, coklat & cookies…


ke’busy’an 2-3 minggu yang lepas… & akhirnya…my entry boleh kembali berwarna…

kali ini nak cerita tentang job kami…nun jauh ke Gemencheh Negeri Sembilan…terasa sangat jauh jugak la sebab x pernah sampai ke sana…tapi alhamdulillah kami sampai juga…segala plan terpaksa diubah kerana hari hujan…kalau ikutkan plan asal pengantin nak buat pelamin kat tengah laman…tapi x dapek nak buek sebab hari hujan & laman jadik becak or lecak…whatever perkataan yang u-ols rasa sesuai la yerr….

job kali ini kerjasama Cantik Manis dengan Chahaya Chinta lagi…gambar2 yang ada ni semuanya diambil sejurus selepas kami siapkan deko nya…tapi kurang cantik sebab macam x siap…specially untuk meja makan…semua kain tirai terpaksa diikat dahulu bagi mengelakkan terlebih kotor & sebagainya…

thanks to Echa for this job…byk siri lagi kita jumpa kan… to pengantin..moga happily ever after yerr…  den x ble lupo anak katak melompat sebolah den…sib baik x melompat samo…heheehehhe….