July 2009


salam…entry kali ini untuk buai berendui lagi…kali ni team Cantik Manis ke Kg Pelegong, Labu Negeri Sembilan…tema untuk kali ini simple, dan tema warna pula hijau & putih…mencabar jugak nak ke kampung ni…kena lalu jalan yang memang muat tuk 1 kereta…so, kalau ada kereta kat depan…kena lah cari port tuk berhenti & bagi laluan…kampung ni merupakan kampung homestay…salah 1 program visit Malaysia, cantik kampung ni…byk pokok-pokok…& sekarang musim rambutan berbuah…hampir setiap rumah ada pokok rambutan yang tengah masak ranum…

untuk tuan rumah…terima kasih…siap dapat bekal rambutan lagi…best nyerr….siap jamu we all minum petang lagi…ni lah adat orang di kampung…teringat lak kat kampung sendiri….

BuaiBuai1


Rumah Pengantin Cantik Manis : Azura 019 2880788 : Ramlah 017 6686077


untuk kali yang kedua kami berkerjasama dengan Echa dari butik di Shah Alam (dulu kami buat Buai Berendui)….kali ini kami membuat dekorasi dan Pelamin di Wisma Sejarah Kuala Lumpur pada 28 Jun 2009 yang lalu…Pelamin kali ini ada sangat exclusive kerana menggunakan set pelamin baru kami dan bunga segar keseluruhannya….hampir 80% adalah bunga ros berwarna putih & peach…dan bunga-bunga lain seperti sundal malam, lili dan daun-daun pelbagai…

keseluruhan dekorasi menggunakan warna putih & peach seiring warna tema yang telah dipilih oleh pengantin dan keluarga…hampir seharian kami di sini menyusun atur setiap bunga dan hiasan…hiasan kali ini melibatkan pelamin exclusive, laluan pengantin dan meja beradap…selain konsep warna, pengantin juga memilih keseluruhan dekorasi berkonsep inggeris…

terima kasih kepada pengantin dan keluarga…moga kalian berdua bahagia selamanya…untuk Echa terima kasih sebab sudi panggil kami untuk projek kali ini…untuk Ekin (my fren), tak sangka ye ble cucuk bunga…tak sia-sia bawak jadik assistance, lain kali kalau ada job lagi da tau nak cari siapa….tak lupa pada Efi, yang sudi singgah sekejap tuk tolong2…wah…semua bermula dengan huruf E la..hehhehehhehehe….seperti biasa, dari team Cantik Manis, aku, my sis Ramlah & my bro in-law Shahril…hope everybody enjoy & puas walaupun memang penat gler..kan?

Pelamin ExclusiveIMG_1509IMG_1510

hiasan meja makan beradap….

IMG_1520IMG_1519

wajah-wajah ceria walaupun da penat seharian di Wisma Sejarah….

ekin, echa, ramlah, zura


Rumah Pengantin Cantik Manis : Azura 019 2880788 : Ramlah 017 6686077


akhirnya…dapat juga upload gambar-gambar sekitar majlis persandingan pasangan bahagia ini….sebenarnya diorang ni amik pakej dengan my friend ( kak sarina)…tapi dek kerana kak sarina ada job lain yang dah x ble nak elak, so dia minta tolong aku pegi make-up…so, all the pelamin, baju from kak sarina la…i just go & do make-up…

seronok gak layan diorang ni…Wirdad asal dr Terengganu…Azrai plak memang orang Langat…pengantin bersiap di rumah makcik Wirdad & after that baru gerak ke dewan di IKBN Langat…tetiba tengah make-up dapat tau rupa-rupaya Wirdad ni sepupu pada Farah brip brip…tak sangka lak…& Farah pun datang tp tgu kat dewan trus…

inilah antara gambar-gambar yang sempat aku rakam ngan kamera kecik comel aku tu…tuk Wirdad & Azrai…may all the happiness comes to both of you…thanks a lot…

IMG_1483IMG_1484IMG_1487IMG_1495



Rumah Pengantin Cantik Manis : Azura 019 2880788 : Ramlah 017 6686077