kali ini update tertinggal lagi untuk pelamin nikah & sanding buat Aimi..kalau dulu untuk majlis pertunangan..Aimi memilih warna purple & putih..kali ini ntuk majlis nikah bertemakan pink & majlis sanding bertemakan peach..

untuk majlis nikah kami memberi sedikit kelainan kerana menggunakan arch, tidak ada backdrop, simple garden dikelilingi paper lantern sesuai mengikut tema.. dan sedikit sentuhan bunga segar menambahkan seri untuk pengantin… untuk pelamin sanding pula Aimi mahukan warna peach, menggunakan pelamin 1 panel, ditambah dengan para penuh dengan juntaian daun2 kecil, berkonsepkan garden… juga menggunakan bunga2 segar dari tema warna yang sama… untuk Aimi & pasangan..moga kekal bahagia ke akhirnya :)

 

kali ini kita ke Shah Alam pula yer…dekorasi pelamin untuk majlis nikah di Seksyen 7 Shah Alam..kerjasama Cantik Manis & Chahaya Chinta…. pelamin kali ini bertemakan warna biru & menggunakan bunga-bunga segar juga dari rona warna yang sama…semoga pasangan ini kan kekal bahagia… :)

ini juga job yang telah tertinggal…job kali ini kerjasama Cantik Manis dengan Chahaya Chinta…our partner yang kat Shah Alam… pelamin kali ini bertempat di Foyer Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya, PJ… bertemakan pink & putih dengan elemen modern garden & menggunakan bunga-bunga segar…

untuk job kali ini thanks so much to our frens yg sama2 membantu… Suzi & Ekin yang membantu untuk keseluruhan gubahan bunga…since i just have a minor operation a week before… for the couple>> selamat Pengantin baru… :)

Dari 9 – 17 Julai 2011 yang lepas Cantik Manis berpeluang turut serta dalam pameran bunga di Pesta Bunga & Taman Putrajaya FLORIA 2011…kami sangat gembira & berbesar hati kerana turut diundang bagi memeriahkan FLORIA kali ini…

Sempena FLORIA 2011 Cantik Manis membawakan Singgahsana Fantasia Cinta untuk tatapan umum…pelamin moden menggunakan panel kayu yang dihiasi penuh dengan kuntuman ros merah sebagai tanda cinta…di kiri & kanan pelamin ini juga dihiasi dengan taman bunga…juga menggunakan bunga2 mawar bersempena dengan tema FLORIA 2011.. “Mawar untuk Selamanya – Roses Are Forever ”

Untuk semua yang terlibat dengan persiapan kali ini..jutaan terima kasih yang tidak terhingga dari Cantik Manis.. Thanks so much to Mr Eric & team yang membawa kami masuk ke FLORIA 2011, thanks so much to my family.. my sisters Ramlah, Saibah, Sazzelina..my brother in law Shahril, my nephews Afifi, Afizu, Afiq, Sophee (kawan Afiq), all the families members yang turut support dari jauh x kira dimana mereka berada.. to all my frens yang sangat menyokong kami..thanks to security guard yang tolong jaga our Singgahsana sepanjang FLORIA sebab semua orang nak naik bergambar… & thanks so much to all pengunjung2 FLORIA yang suka dengan hasil kerja kami :)

gambar2 sepanjang persediaan Singgahsana Fantasia Cinta hingga berakhirnya pameran di Putrajaya…

from the blank carpet…

 


 


 

kali ini terajin sket upload entry coz ada byk masa free… :) tp yang peliknya sekarang ni da tak boleh nak pilih warna tulisan tuk entry…adoiii….

kali ini untuk dekorasi pelamin & bilik pengantin…bertemakan warna krim,coklat & maroon..kali ini masih lagi kerjasama dengan our partner di Shah Alam..Chahaya Chinta…design kali ini adalah pilihan pasangan pengantin sendiri…kami cuba sedaya upaya untuk merealisasikannya…
menggunakan bunga segar..berwarna maroon untuk menaikkan seri pelamin yang lebih kepada warna krim & coklat…

untuk dekorasi bilik pula..lebih menggunakan warna krim daripada set cadar & backdrop..maka kami selitkan dengan gubahan bunga menggunakan warna-warna ceria…kuning-oren, merah, putih & hijau…juga gantungan bola2 kristal yang bersinar…
to pengantin…moga kekal bahagia ke anak cucu…thanks so much :)

entry kali ini untuk pelamin fresh flower di Puncak Alam, Shah Alam…dekorasi kerjasama antara Cantik Manis & Chahaya Chinta…kali ini agak berbeza dengan penggunaan “frame”…sedikit kelainan kerana frame ini kami hasilkan sendiri…

juga gabungan warna kuning-silver-putih…satu kombinasi yang agak kurang digunakan…hasilnya cukup menarik perhatian…tapi dek kerana nak cepat & berkejaran ke Puncak Alam, maka kamera tertinggal & hanya menggunakan kamera handphone sahaja…hasilnya..gambar agak jelas sket yer…sorry.. :)

ke’busy’an 2-3 minggu yang lepas… & akhirnya…my entry boleh kembali berwarna…

kali ini nak cerita tentang job kami…nun jauh ke Gemencheh Negeri Sembilan…terasa sangat jauh jugak la sebab x pernah sampai ke sana…tapi alhamdulillah kami sampai juga…segala plan terpaksa diubah kerana hari hujan…kalau ikutkan plan asal pengantin nak buat pelamin kat tengah laman…tapi x dapek nak buek sebab hari hujan & laman jadik becak or lecak…whatever perkataan yang u-ols rasa sesuai la yerr….

job kali ini kerjasama Cantik Manis dengan Chahaya Chinta lagi…gambar2 yang ada ni semuanya diambil sejurus selepas kami siapkan deko nya…tapi kurang cantik sebab macam x siap…specially untuk meja makan…semua kain tirai terpaksa diikat dahulu bagi mengelakkan terlebih kotor & sebagainya…

thanks to Echa for this job…byk siri lagi kita jumpa kan… to pengantin..moga happily ever after yerr…  den x ble lupo anak katak melompat sebolah den…sib baik x melompat samo…heheehehhe….


sibuk beraya sama…lupa pada update yang sepatutnya…ehehhehe…

kali ini entry untuk pelamin panel..untuk job kali ini & seperti selalunya jika di Shah Alam adalah kerjasama dengan Chahaya Chinta…pelamin ini di request oleh pihak pengantin…dia nak sama macam pelamin seperti yang pernah direka oleh butik lain…so, kami cuba sedaya upaya untuk merealisasikan impian mereka….

tema color biru turqoise & putih…deko kali ini untuk pelamin dan bilik tidur…nampak simple…tapi cantik… :) thanks to Echa from Chahaya Chinta…thanks to Pengantin & Family for support & layanan untuk kami semasa berada di sana…



last entry untuk majlis perkahwinan Salwa & Yusuf…untuk majlis persandingan di Dewan De’Sri Endon, Putrajaya..kami diamanahkan untuk menyediakan deco meja beradap…pelamin..walkway..& hiasan di depan stage…

gabungan warna2 pink & purple…diselitkan dengan warna hijau..& sedikit putih untuk gabungan bunga2 segar…untuk pelamin di dewan, kami menggunakan set pelamin 5 panel…dihiasi bunga2 segar…untuk walkway & hiasan tepi stage…masih menggunakan candle holder milik tuan rumah :)

thanks to all the family…sgt2 memberi support pada kami…thanks mak aji..thanks pak aji…thank you so much pada semua yang membantu untuk kali ini…

 

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 019 2880788   |   Ramlah 017 6686077

masih lagi entry untuk majlis perkahwinan Salwa & Yusuf…kali ini untuk majlis akad nikah yang berlangsung di Kajang…rumah nenda kepada Salwa…tempat yang sama di mana ayahanda & bonda beliau bersanding…

untuk majlis nikah ini…kami menyediakan pelamin nikah untuk mereka…platform hantaran, deco meja tetamu & walkway… untuk meja tetamu..diselangselikan dengan hiasan candle holder & hiasan bunga….untuk walkway juga dengan candle holder yang lebih besar…kedua2 candle holder ini milik tuan rumah yer…

untuk pelamin nikah…diselitkan dengan panel moorish…yang ditempah khas oleh tuan rumah juga…

 

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 0192880788   |   Ramlah 0176686077


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.