ke’busy’an 2-3 minggu yang lepas… & akhirnya…my entry boleh kembali berwarna…

kali ini nak cerita tentang job kami…nun jauh ke Gemencheh Negeri Sembilan…terasa sangat jauh jugak la sebab x pernah sampai ke sana…tapi alhamdulillah kami sampai juga…segala plan terpaksa diubah kerana hari hujan…kalau ikutkan plan asal pengantin nak buat pelamin kat tengah laman…tapi x dapek nak buek sebab hari hujan & laman jadik becak or lecak…whatever perkataan yang u-ols rasa sesuai la yerr….

job kali ini kerjasama Cantik Manis dengan Chahaya Chinta lagi…gambar2 yang ada ni semuanya diambil sejurus selepas kami siapkan deko nya…tapi kurang cantik sebab macam x siap…specially untuk meja makan…semua kain tirai terpaksa diikat dahulu bagi mengelakkan terlebih kotor & sebagainya…

thanks to Echa for this job…byk siri lagi kita jumpa kan… to pengantin..moga happily ever after yerr…  den x ble lupo anak katak melompat sebolah den…sib baik x melompat samo…heheehehhe….


alhamdulillah…untuk majlis resepsi kali ini kami dapat sekali lagi bekerjasama dengan keluarga Safia…sebenarnya kami telah pun mendekorasikan pelamin nikah, bilik pengantin, & gazebo untuk majlis pernikahan mereka pada kira2 sebulan sebelum majlis resepsi ini…

projek kali ini juga usahasama Cantik Manis dengan Chahaya Chinta…memilih tema biru & pink..kali ini majlis diadakan di Dewan Tabung Haji Kelana Jaya..untuk majlis kali ini..kami diamanahkan untuk menghias laluan masuk (entrance), pintu gerbang, walkway, hiasan meja makan & bawah stage (turutan untuk gambar di bawah yerrr…)

thanks you so much untuk semua yang terlibat…& juga keluarga pengantin… juga pihak Tabung Haji… :)

 

~ Rumah Pengantin Cantik Manis ~

last entry untuk majlis perkahwinan Salwa & Yusuf…untuk majlis persandingan di Dewan De’Sri Endon, Putrajaya..kami diamanahkan untuk menyediakan deco meja beradap…pelamin..walkway..& hiasan di depan stage…

gabungan warna2 pink & purple…diselitkan dengan warna hijau..& sedikit putih untuk gabungan bunga2 segar…untuk pelamin di dewan, kami menggunakan set pelamin 5 panel…dihiasi bunga2 segar…untuk walkway & hiasan tepi stage…masih menggunakan candle holder milik tuan rumah :)

thanks to all the family…sgt2 memberi support pada kami…thanks mak aji..thanks pak aji…thank you so much pada semua yang membantu untuk kali ini…

 

Rumah Pengantin Cantik Manis   |   Bandar Baru Bangi, Selangor   |   Azura 019 2880788   |   Ramlah 017 6686077

masih lagi dalam kehangatan berhari raya…namun kerja tetap kerja kan…

ok..untuk kali ini gambar-gambar deco untuk majlis pernikahan Diana..majlis berlangsung di Shah Alam…bertemakan english & moden..gabungan warna soft blue, silver & putih…juga menggunakan gabungan bunga-bunga segar yang terdiri daripada roses, daisy, gerbera dan sebagainya…

job kali ini juga daripada teman kami Chahaya Chinta..our partner in Shah Alam…thanks Echa…very thankful juga untuk keluarga pengantin..yang sangat ramah & baik hati melayan kami hingga jam 3.30 pagi…

pelamin nikah…moden english

hiasan meja beradab & meja tetamu

meja potong kek

bunga hiasan tangga & pintu gerbang

Rumah Pengantin Cantik Manis | Bandar Baru Bangi, Selangor | Azura 019 2880788 | Ramlah 017 6686077

entry kali ini sekitar majlis perkahwinan anak-anak saudara kami lagi…kalau entry yang lepas adalah untuk majlis pernikahan…kali ini untuk majlis perkahwinan di Dewan Sri Melati Putrajaya…

untuk majlis di dewan, Faidah & Taqwa tetap memilih konsep garden tetapi lebih simple…memilih tema warna biru turqoise & royal purple…2 warna berbeza…oleh itu kami menambah sedikit warna oren & putih untuk menampakkan lebih harmoni…untuk majlis di dewan, merangkumi dekorasi backdrop pentas…hiasan meja makan…& bunga walkway sepanjang laluan pengantin….kesemuanya menggunakan bunga-bunga segar…

persiapan kami bermula dr jam 10 mlm…dan berakhir jam 5 pagi…thank you so much to my family…kak lah, syahril, aun, lina, ii, dd, fifi, fizu, miru, afiq, & my dear fren ekin….& to myself la…alhamdulillah, semua jemputan juga menyukai hiasan & dekorasi kali ini…

Rumah Pengantin Cantik Manis   :   Bandar Baru Bangi, Selangor

Azura 019 2880788     :     Ramlah 017 6686077


entry kali ini untuk dekorasi pelamin 1 panel, dekorasi tangga & meja makan beradap….juga pintu gerbang…keseluruhannya menggunakan bunga-bunga segar….campuran warna pink, purple & putih….majlis berlangsung di Sri Gombak pada 18-19 Dec 2009…

untuk dekorasi pelamin…pengantin memilih untuk menggunakan pelamin jenis panel kayu…berlatarbelakang warna putih & dipenuhi bunga-bunga segar gabungan 3 warna pilihan….keseluruhan dekorasi menggunakan adunan warna yang sama….untuk tangga dibahagian tengah banyak menggunakan rona pink…dihiasi reben besar & sejambak bunga…untuk hiasan bilik tidur….kami hanya menyediakan gubahan bunga…untuk meja sisi katil & bunga katil….masih menggunakan bunga-bunga yang sama…turun ke khemah pengantin…kami menyediakan gubahan bunga untuk meja utama pengantin…& akhirnya pintu gerbang di hadapan khemah…sedikit kelainan warna….bunga tangan percuma dari kuntuman ros merah untuk si pengantin jelita….

terima kasih pada tuan rumah….juga maaf kerana mengambil masa yang agak panjang dalam menyiapkan kerja-kerja dekorasi ini….memasang pelamin sahaja sehingga jam 4.30 pagi…dan bersambung pada pagi sabtu untuk pintu gerbang & meja makan….terima kasih tak terhingga pada pasangan pengantin…Zurai & Basiq…kerana memberi kepercayaan pada CantikManis untuk mendekorasikan singgahsana persandingan mereka…thanks to my frens…ekin & linda yang banyak membantu….to my family, my sis & my bro….& of course to myself….

to all…enjoy the pic….. :)



Salam untuk semua…

Kali ini deko untuk Dewan Cheras Baru pula…deko kali ini melibatkan pelamin saiz dewan yang sangat simple, meja makan beradab untuk pengantin…dan laluan pengantin (walkway). Kesemua deko menggunakan konsep warna merah & putih termasuk bunga2 nya…proses mendekorasi nya agak cepat…mengambil masa lebih kurang 2 jam sahaja…dan pengalaman paling best kerana kerja-kerja ini bermula seawal jam 7.30 pagi…

Thanks to Sri Bridal yang sangat berkerjasama dengan Cantik Manis untuk job kali ini…diorang ni selalu bagi job2 pelamin & deko…alhamdulillah…Jan 2010 kita jumpa lagi k…thanks to my bro in-law juga yg membantu…& my sis yg tolong buat preparation kat rumah walaupun dalam pantang…

enjoy the pic…. :)



Follow

Get every new post delivered to your Inbox.